MOLLY JENSON – GOODBYE

Artiest info
Website
facebook

 

Molly Jenson is een 42-jarige zangeres en songschrijfster uit San Diego, Californië. Toen ze twaalf jaar was zong ze al lead vocals bij het bandje ‘GALS’ waarmee ze samen met enkele klasgenoten optrad. Daarna zong ze bij een kristelijke rockgroep ‘Everybodyduck’ waarmee ze optrad in kerken doorheen heel Californië.

Haar eerste soloplaat “Maybe Tomorrow” verscheen eerst in 2005 en daarna werd ze heruitgebracht in 2009. Ze werd geproducet door muzikant en producer Greg Laswell die ook in San Diego woont en als soloartiest zelf ook zeven studioalbums heeft opgenomen. Daarna schreef ze songs voor o.a. ‘Nickel Creek’, ‘The Watkins Family’, Jon Foreman en Alex Woodard en van 2012 tot 2018 speelde ze gitaar en zong ze backing vocals bij countryzanger Sam Outlaw.

Diezelfde nu 47-jarige Greg Laswell zat ook nu weer achter de knoppen in de opnamestudio waar het tweede soloalbum “Goodbye” van Molly Jenson werd ingeblikt. Op die plaat brengt ze tien liedjes die ze samen met Laswell heeft gecomponeerd. In het verleden werd haar werk in de vakpers vergeleken met dat van zangeressen als Hope Sandoval (‘Mazzy Star’), Norah Jones, Sheryl Crow, Bette Midler en Joni Mitchell. Ook wij kunnen dergelijke gelijkenissen wel terughoren in haar songs op “Goodbye”.

In de poppy liedjes op dit album daagt ze de luisteraars uit om afscheid te nemen van de zaken en de relaties die niet meer bij ons passen, o.a. in de titeltrack (zie 2e video) en in het op de eerste video te horen op een discobeat gebrachte nummer “You Think You Were The Only One”. De problematiek van aflopende relaties komt daarna ook nog eens aan bod in het nummer “Held On Too Long”, in de emotionele pianoballad “I Want To Hate You” waarin Molly Jenson zich getormenteerd en kwetsbaar opstelt en in de iedereen over haar toestand geruststellende slotsong “I Will Be Okay”.

Cello en violen bepalen de sound van het zeer mooi gezongen dromerige liedje “Unbroken” dat net als het ritmisch knappe “It’s Not Complicated” en de superfragiele intimistische song “Help Me Love” tot het allerbeste werk behoort dat we op dit album kunnen horen. Aan het bovenstaande lijstje van zangeressen waarmee Molly Jenson kan worden vergeleken willen wij nog graag de naam van Lana Del Rey toevoegen. Zo weet u waarschijnlijk meer dan voldoende wat u van dit album “Goodbye” mag verwachten en u hoeft de lat der verwachtingen dus echt niet te laag te leggen. Kortom: mooie plaat!

(valsam)